вторник, 24 марта 2020 г.







Престиж, привабливість, важливість і потрібність бібліотеки безпосередньо залежать від переліку та якості послуг і комфортних умов, які вона надає користувачам. Ефективне забезпечення інформаційних потреб користувачів залежить від чіткого планування роботи, заходів та послуг, які надаються впродовж навчального року. Свою діяльність шкільна бібліотека проводить згідно з планом роботи, який є складовою частиною плану навчально-виховної роботи ліцею і затверджується директором навчального закладу. Бібліотека – структурний підрозділ ліцею, основна мета якого – забезпечення навчально-виховного процесу інформацією.
Свою діяльність бібліотека спрямовує на популяризацію книг серед дітей, формування їхнього світогляду, реальну допомогу кожній дитині в задоволенні особистих читацьких інтересів, потреб, запитів.


Мета нашої бібліотеки — надання допомоги учням і педагогам у забезпеченні їхніх інформаційних потреб.
Бібліотека у ліцеї — одна з найважливіших ділянок роботи. Вона допомагає реалізувати державну програму національної освіти і виховання дітей, вирішує це завдання своїми методами і засобами у загальному плані навчально-виховного процесу ліцею разом з педагогічним колективом. Планування роботи бібліотеки є складовою частиною планування ліцею. При складанні плану доцільно враховувати Закони України «Про освіту», «Про бібліотеку і бібліотечну справу», «Положення про бібліотеку середнього загальноосвітнього закладу» перед бiблiотекою ліцею постають такi задачi :