вторник, 24 марта 2020 г.



Мета нашої бібліотеки — надання допомоги учням і педагогам у забезпеченні їхніх інформаційних потреб.
Бібліотека у ліцеї — одна з найважливіших ділянок роботи. Вона допомагає реалізувати державну програму національної освіти і виховання дітей, вирішує це завдання своїми методами і засобами у загальному плані навчально-виховного процесу ліцею разом з педагогічним колективом. Планування роботи бібліотеки є складовою частиною планування ліцею. При складанні плану доцільно враховувати Закони України «Про освіту», «Про бібліотеку і бібліотечну справу», «Положення про бібліотеку середнього загальноосвітнього закладу» перед бiблiотекою ліцею постають такi задачi :

• Створення умов для розвитку інтелектуального потенцiалу нацiї,зокрема шляхом пiдвищення читацької активностi,рiвня культурної компетентностi та зацiкавленостi учнiв у користуваннi друкованою книгою як джерелом інформації.
• Пошук нових форм роботи з виховання в учнiв загальнолюдських цiнностей, гуманiзму, милосердя, духовностi, естетичної, трудової, економiчної культури,здорового способу життя.
• Використання рiзноманiтних форм i методiв краєзнавчої роботи. Виховання любовi до рiдного краю.
• Iнформацiйне обслуговування педагогiв, спрямоване на пiдвищення їх методичної та педагогічної майстерностi.
• Своєчасне забезпечення учнiв та педагогiв навчальною, художньою та методичною лiтературою.
• Подальший розвиток інформативної функцiї бібліотеки, як iнформативно-культурного центру загальноосвiтнього навчального закладу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий